Financirano od strane

Kako rad od kuće povećava produktivnost?

Manje stresa=veća produktivnost

Pins GoRemote

Nov 16, 2022

Uz svu modernu udobnost doma koja privlači našu pozornost, bilo bi razumljivo da poslodavci vide pad produktivnosti radnika koji rade na daljinu. Međutim, istina je suprotna. Zapravo, čini se da zaposlenici na daljinu rade dulje dok uživaju u zdravijoj ravnoteži između posla i privatnog života i smanjenom stresu.

Radnici na daljinu rade duže. Ergotronovo istraživanje pokazalo je da 40% zaposlenika radi duže kod kuće nego u uredu. A podaci Nacionalnog ureda za ekonomska istraživanja pokazuju da su ti produženi radni dani u prosjeku oko 48,5 minuta dulji. Za zaposlene s punim radnim vremenom to bi vrijeme moglo dodati više od 193 dodatna radna sata u godini.

Radnici koji rade na daljinu imaju poboljšanu ravnotežu između posla i privatnog života. Možda iznenađujuće, u isto vrijeme, 75% ispitanika Egotron ankete izjavilo je da im se ravnoteža između posla i privatnog života poboljšala otkako rade od kuće. Zapravo, podaci s Future Foruma potvrđuju ovu ideju. U travnju 2022. Future Forum otkrio je da udaljeni zaposlenici imaju dvostruko veću ravnotežu između poslovnog i privatnog života od uredskih radnika s punim radnim vremenom.

Radnici na daljinu doživljavaju manje stresa. Studija Nitro iz 2020. također je identificirala trendove prema smanjenom stresu na radnom mjestu među udaljenim radnicima. U toj je studiji 29% udaljenih ispitanika reklo da su bili pod umjerenim stresom na poslu, što je pad u odnosu na 33% u 2019. kada je uredski rad bio norma. Studija je također pokazala da se smanjio broj zaposlenika koji su se tijekom rada osjećali "ekstremno" pod stresom. Ova je brojka pala sa 17% u 2019. na 15% u 2020. jer se rad premjestio s osobnog na rad kod kuće.

Možemo zaključiti da iako su očekivanja možda suprotna, istraživanja pokazuju kako rad od kuće povećava produktivnost radnika.

Izvor: https://www.businessnewsdaily.com/15259-working-from-home-more-productive.html 

#radnadaljinu

#radodkuće

#prednostiradaodkuće

Primajte newsletter na e-mail

Želite li biti u tijeku s najnovijim mogućnostima? Prijavite se ovdje!